Хемантус мултифлорус или слонско ухо

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Важно на знаем,

 

Търсите информация или от къде да закупите Хемантус мултифлорус или слонско ухо?

 

Растението Haemanthus multiflorus е малко тревисто растение със самотен цвят, който обикновено е с диаметър между 4 и 6 инча. Цветовете са с шест венчелистчета и нямат аромат. Цветето се характеризира с яркооранжевия си цвят, поради което понякога се нарича и оранжева лилия-паяк. Известно е още като лилия-паяк заради "крачетата" от долната страна на цветето, които приличат на крака на паяк. Haemanthus е многогодишно растение, което означава, че живее повече от две години. Листата на растението отмират през зимните месеци, а цветът започва да расте през пролетта. Растението цъфти в продължение на около два месеца в края на пролетта и началото на лятото. То е тревисто растение, което означава, че няма дървесно стъбло. Haemanthus е известен още като корсиканска лилия, лилия на призрака или вещица, оранжева лилия на паяка и лилия на призрака на паяка.

 

Цветето Haemanthus: уникално съкровище

Цветето Haemanthus multiflorus е рядко срещано. Всъщност то е толкова рядко, че е включено в списъка на застрашените растения в Южна Африка. Има само две места, където това цвете може да бъде открито да расте естествено. Едното е средиземноморският остров Корсика, откъдето идва и името му, а другото е Западният нос в Южна Африка. Въпреки че цветето може да се култивира изкуствено, е трудно да се създаде естествено изглеждащ продукт. Цветето Haemanthus е толкова уникално, че понякога се използва като гарнитура. Използва се също така за парфюми и потпури, както и като символ на посрещане, гостоприемство и благодарност. Цветето има и други приложения, включително лечебни и като храна. Haemanthus се използва за медицински цели, защото има противовъзпалителни и антидиабетни свойства. Листата се смачкват и се използват за успокояване на изгарянето и сърбежа от ухапвания от насекоми. Цветът има противовъзпалителни свойства и може да се използва за лечение на ревматизъм и артрит.

 

 

Защо хемантусът е толкова специален?

- Култивира се: Цветето хаемантус може лесно да се култивира, което го прави едно от най-плодотворните цветя на планетата. - Лесно за отглеждане: Растението Haemanthus е лесно за отглеждане и не изисква особена поддръжка. То може да оцелее и при екстремни горещини и студ. - Широко достъпно: Цветето Haemanthus се предлага в цветарските магазини по целия свят, което го прави лесно за намиране. - Евтино: Haemanthus може да бъде закупен на много ниска цена. - Дълготрайно: Цветето Haemanthus може да издържи до един месец във ваза. Това го прави много добър подарък в последния момент.

 

разсандик