Хортензия

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Важно на знаем,

 

Търсите информация или от къде да закупите Хортензия?

 

Какво представлява растението хортензия?

Ако обичате цветята, вероятно знаете, че хортензиите са едни от най-популярните градински растения с техните привличащи вниманието сини, розови и бели цветове и големи, кръгли листа. Това са храсти, които се отглеждат изключително лесно и се предлагат в голямо разнообразие от цветове, което ги прави чудесен избор за почти всяка обстановка. Те са известни с големите си кръгли листа, които се предлагат в различни цветове. Растението хортензия е многогодишно растение, което принадлежи към рода хортензия. Произхожда от Азия, но се отглежда в цял свят. Често се използва като ландшафтно растение и за декоративни цели. Хортензията е изключително адаптивно растение, което може да расте в повечето видове почви, но най-добре се развива в кисели почви. Най-добре е да се засажда през ранната пролет, когато температурата на почвата достигне около 10 градуса С. Хортензиите са изключително лесни за отглеждане, което ги прави чудесен избор за хора, които имат проблеми с поддържането на красива градина.

 

 

Къде да купя растението хортензия?

Можете да си купите растения хортензия по всяко време на годината. Те се предлагат в градински центрове и разсадници, както онлайн, така и офлайн, а също и чрез абонаментни услуги (например абонаментни кутии). Хортензиите са популярни като подаръци, така че често се предлагат и в магазини за подаръци и цветарски магазини. Можете да отглеждате хортензия и от резници, така че ако наистина искате да имате определен цвят или сорт, можете да започнете да отглеждате свои собствени растения от резници, взети от растение на приятел. Ако решите да купите растението си хортензия през зимата, когато повечето разсадници са затворени, уверете се, че държите растението на закрито до пролетта, когато ще можете да го засадите на открито.

 

Съвети за отглеждане на растението хортензия

- Засаждане: Най-подходящото време за засаждане на хортензия е ранната пролет. Уверете се, че почвата е добре дренирана, за да не загниват корените. Ако почвата ви е тежка, можете да добавите малко органична материя или торфен мъх, за да я олекотите. - Поливане: За разлика от повечето цъфтящи растения, хортензиите не обичат да се преполиват. Въпреки че обичат много вода, те не обичат да бъдат държани дълго време мокри. Уверете се, че почвата не е преовлажнена, което е най-честата причина за загиване на хортензиите. - Подрязване: Някои хортензии се отглеждат заради цветовете, а други - заради листата. Ако имате втория сорт, трябва да подрязвате хортензията, след като приключи с цъфтежа, преди да започне да линее. Ако имате първата разновидност, можете да я подрязвате по всяко време между февруари и август.

 

разсандик