Хоя (восъче, восъчно цвете)

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Декоративни растения,

 

Търсите информация или от къде да закупите Хоя (восъче, восъчно цвете)?

 

Как се отглежда хоя карноза?

Отглеждането на хоя е лесно и ползотворно. Те са растения, които не изискват особена поддръжка и могат да виреят при слаба светлина. Можете да ги отглеждате както в саксии, така и в земята. Хойите предпочитат топла и влажна среда, затова ги поливайте често. За отглеждането на хоя можете да използвате всяка качествена почва за саксии. Те се нуждаят от много торове, така че не забравяйте да използвате балансиран тор с половин сила два пъти месечно. Хоите се нуждаят от много вода и торове, за да развият много красиви цветове. Ако отглеждате хойа в саксии, не забравяйте да ги поставите на място, където да получават много светлина.

 

 

Как да се грижим за растението Hoya Carnosa?

Хоите се нуждаят от много вода, затова не забравяйте да ги поливате често. Те виреят добре във влажна среда, затова ги поливайте редовно, за да поддържате висока влажност. Наторявайте редовно хойите, за да осигурите здравословен растеж. Те са силно хранещи се, затова им осигурете достатъчно тор. Хоите могат да понасят слаба светлина и ниска влажност. Ако ги отглеждате на закрито, поставете ги на място, където получават непряка слънчева светлина. Ако са засадени в саксия, не забравяйте да ги поливате редовно. Растенията хоя са податливи на бактериални и вирусни заболявания, затова не забравяйте да почиствате ножиците за подрязване след всяко подрязване, за да избегнете разпространението на болести.

 

 

Възможно ли е да се размножи растението Hoya Carnosa?

Хоята се размножава много лесно. Можете да използвате стъблени, листни или коренови резници, за да увеличите броя на хойите. Най-доброто време за размножаване на хоя е, когато видите нови издънки по нея. Вземете резници от новите издънки и отстранете всички листа под резниците. Потопете резниците в хормон за вкореняване и ги поставете в саксия, пълна с влажна почва. Можете също така да засадите резниците в комбинация от перлит и вермикулит. Поставете саксиите в топла среда и ги поддържайте влажни, докато се образуват корените.

 

Заключение

Hoya carnosa е красиво и рядко срещано цвете, което можете лесно да размножите у дома. Тези растения са лесни за поддържане и изискват много малко внимание. Хоите отлично премахват токсините от въздуха, така че те са чудесно допълнение към всяка стайна градина. Те са лесни за размножаване и могат да виреят както на закрито, така и на открито. Ако искате да отгледате такава у дома, не забравяйте да изберете здраво растение и да му осигурите подходяща среда и грижи.

 

разсандик