Хризалидокарпус (златноплодна палма)

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Декоративни растения,

 

Търсите информация или от къде да закупите Хризалидокарпус (златноплодна палма)?

 

Chrysalidocarpus: Кратка история

Цветовете на Chrysalidocarpus цъфтят в края на пролетта и дават малки, кръгли, месести плодове. Chrysalidocarpus е тропическо растение, което вирее в топли и влажни условия. Плодовете са ядливи и могат да се консумират сурови или сготвени. В Индия растението се отглежда в големи количества и се използва за приготвянето на популярна туршия, която се консервира в масло и подправки. Златната плодова палма е популярно декоративно стайно растение. Тя се отглежда и в оранжерии като декоративно растение, тъй като е чувствителна към ниски температури, висока влажност и пряка слънчева светлина.

 

 

Условия за отглеждане на Chrysalidocarpus

- Почва: Chrysalidocarpus предпочита богата, плодородна почва, която се поддържа влажна, но не преовлажнена. Почвата трябва да има рН между 6 и 7,5. - Светлина: Chrysalidocarpus се развива добре при топли и влажни условия, но не трябва да се отглежда под пряка слънчева светлина, тъй като листата могат да изгорят. - Температура: Chrysalidocarpus расте най-добре при температура между 70 и 80 градуса по Фаренхайт (21 и 27 градуса по Целзий). По-ниските температури са за предпочитане по време на вегетацията, а по-високите - по време на периода на покой. - Вода: Топлите и влажни условия са най-подходящи за отглеждане на Chrysalidocarpus. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не и преовлажнена.

 

 

Заключение

Chrysalidocarpus е род от около 15 вида тропически палми, произхождащи от Източна Азия, от Южна Япония на юг до Филипините и Нова Гвинея. Chrysalidocarpus japonicus е златната палма, Chrysalidocarpus heptaphyllus е зелената палма, C. wilsonii е синята палма, C. goldianus е розовата палма, C. regius е лилавата палма, а C. igneous е червената палма. Chrysalidocarpus са необичайни на външен вид, с твърди, изправени или дъговидни стъбла и подобни на пера листа с дълго, извито централно стъбло, което създава впечатление за палма, растяща с главата надолу. Твърдите, издължени листа са разположени спираловидно около стъблото и изглеждат така, сякаш растат от средата на палмата, а не от върха. Златната плодова палма е популярно декоративно стайно растение. Тя се отглежда и в оранжерии като декоративно растение, тъй като е чувствителна към ниски температури, висока влажност и пряка слънчева светлина.

 

разсандик