Циганче

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Декоративни растения,

 

 

Търсите информация или от къде да закупите Циганче?

 

Цъфтящият импатиенс е растение, което е член на семейството на храстовидните балсами. Биологичното наименование на импатиенса е Impatiens walleriana. Понякога те се наричат още импатиен, импатиенс и нетърпеливи растения. Това стайно растение може да издържа на топли до тропически умерени температури и е много снизходително, когато става въпрос за светлина, почва и водни условия. Цъфтящите импатиенси обикновено се отглеждат като едногодишни растения, тъй като някои видове имат склонност да стават изключително инвазивни, ако не се контролират. Импатиенсът е популярно стайно растение поради ярките си цветове, лесния си растеж и способността си да вирее в широк спектър от стайни условия. Съществуват много различни видове импатиенс или импатиенс, но най-често срещаният вид, който се среща в градините и като стайни растения, е цъфтящият импатиенс.

 

Условия за отглеждане на импатиенс

Ако искате да отгледате импатиенс от семена, ще трябва да започнете процеса вътре, обикновено около 6 до 8 седмици преди последното застудяване. Можете да започнете отглеждането на импатиенс от семена както на закрито, така и на открито. За да отгледате импатиенс от семена, ще ви е необходимо топло, слънчево място с добра циркулация на въздуха. Импатиенсът расте най-добре в топла среда, особено по време на етапа на цъфтеж. За да насърчите цъфтежа, можете да поставите импатиенса на слънчев перваз на прозореца. Импатиенсът се развива най-добре, когато почвата се поддържа влажна, но не преовлажнена. Когато почвата изсъхне, растението ще увехне.

 

 

Ръководство за грижа за импатиенс

За здрава и богата реколта грижите за импатиенс са от изключителна важност. Някои от най-важните фактори, които влияят върху грижите за импатиенс, включват почва, светлина и вода. Почвата за импатиенс трябва да е добре дренирана, но влажна. Можете да добавите торфен мъх, перлит или вермикулит, за да подобрите дренажа. Impatiens предпочита частична сянка или филтрирана слънчева светлина. Ако отглеждате импатиенс на закрито, поставете го на прозорец с източно или западно изложение. Impatiens трябва да се полива често. Прекалено многото вода ще доведе до загниване на корените, а прекалено малкото ще доведе до увяхване и загиване на растението. За да определите правилния график за поливане на импатиенс, първо проверете почвата и усетете влагата.

 

разсандик