Циния

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Декоративни растения,

 

Търсите информация или от къде да закупите Циния?

 

Циннията е едногодишно цъфтящо растение с топъл сезон, което може да достигне височина до два метра през вегетационния си период. Произхожда от Мексико и Централна Америка, но вече е много разпространено декоративно растение, което се отглежда в градините по целия свят. Циниите често се отглеждат заради пъстрите им цветове, които са в различни разцветки. Най-разпространените цветове са червено, оранжево, жълто, бяло и розово, но можете да намерите и цинии с лилави, сини и многоцветни цветове. Циниите също така са чудесни за добавяне на цвят към букети, градински лехи и контейнери.

 

 

Как се отглеждат циниите?

Циниите са едногодишни растения с топъл сезон, които обикновено се засаждат през пролетта и есента в умерен климат . Лесно се отглеждат от семена и могат да бъдат закупени от разсадници и онлайн магазини. За да растат най-добре, растенията циния предпочитат пълно слънце. Въпреки това те могат да понасят лека сянка, особено в горещи и влажни райони. Не забравяйте да осигурите достатъчно вода в почвата, за да не изсъхнат растенията.

 

Ръководство за грижа за циния

Растенията циния са лесни за отглеждане, въпреки че имат някои изисквания по отношение на поливането, слънчевата светлина и хранителните вещества. Ако искате да развиете пълния потенциал на растенията си, следвайте тези насоки. Поливане - растенията циния предпочитат да са по-сухи. Поради това те не се нуждаят от често поливане. Поливайте растенията си с циния само когато почвата е суха и листата започнат да повяхват. Избягвайте да преовлажнявате растенията, тъй като това може да доведе до загниване на корените, което може да убие вашата циния. Слънчева светлина - Циниите предпочитат топли и слънчеви условия, но могат да растат и на частична сянка. Почва - Циниите се отглеждат сравнително лесно във всякакъв вид почва, стига тя да е добре дренирана. Торене - Циниите не се нуждаят от често торене, тъй като предпочитат хранителните вещества от почвата в доста голяма степен.

 

разсандик