Циртомиум

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Декоративни растения,

 

Търсите информация или от къде да закупите Циртомиум?

 

Cyrotomium е род мъх, който има много различни видове и хибриди. Растенията Cyrotomium са чудесно стайно растение, тъй като не изискват много светлина и пряка слънчева светлина, което ги прави идеалното растение за почти всяка стая в дома или апартамента ви. Освен това те са сравнително лесни за отглеждане, стига да знаете какви изисквания имат и как най-добре да ги удовлетворите. Имайки предвид това, нека разгледаме някои конкретни неща, които трябва да знаете за грижите за растението Cyrotomium у дома. Колониите на този мъх често се срещат по стволовете на дърветата, скалите и дънерите. Той образува малки, закръглени жълто-зелени листа, които растат гъсто заедно на тънки, червени стъбла с лилави издънки.

 

 

Как да се грижим за растението Cyrotomium у дома

Съществуват много различни видове и хибриди Cyrotomium, като всички те изискват различни грижи. Уверете се, че знаете кой вид имате и как най-добре да се грижите за него. Растенията Cyrotomium могат да се отглеждат като стайни или външни растения. Най-добрите условия за стайните растения Cyrotomium са слаба светлина, топла и влажна среда. На открито растенията Cyrotomium предпочитат частична сянка, влажен и умерен климат. Растенията Cyrotomium са лесни за отглеждане, но изискват няколко специфични условия, за да виреят добре. Те предпочитат влажна, но добре дренирана почва. Растенията Cyrotomium не обичат стояща вода, така че внимавайте да не ги преполивате. Предпочитат неутрално до леко кисело рН и са толерантни към повечето често срещани болести по растенията. Растенията Cyrotomium предпочитат температури между 18 и 22 градуса по Целзий, но могат да издържат на температури до 5 градуса по Целзий и до 30 градуса по Целзий, въпреки че няма да виреят при тези условия. Растенията Cyrotomium се нуждаят от редовно поливане, но трябва да изсъхват между поливанията, за да се предотврати загниване на корените и други заболявания.

 

Изисквания за светлина

Растенията Cyrotomium виреят добре при слаба светлина, стига тя да не е прекалено интензивна. Предпочитат непряка светлина и всъщност могат да изгорят, ако са поставени на пряка слънчева светлина. Циротомиумът расте най-добре под флуоресцентна светлина или ярка светлина с нажежаема жичка. Уверете се, че растението Cyrotomium не е прекалено близо до източника на светлина, защото в противен случай може да се нагорещи прекалено много и да започне да изсъхва. Могат да се отглеждат и под засенчено или изкуствено осветление, като това в оранжерията.

 

Изисквания за поливане

Растенията Cyrotomium предпочитат влажна почва, но не обичат да бъдат държани постоянно мокри. Те не са много толерантни към стояща вода, така че внимавайте да не преовлажнявате. Растенията Cyrotomium предпочитат да нямат постоянна вода и неутрално до леко кисело pH. Те не обичат да бъдат преторявани, затова се уверете, че използвате водоразтворими торове с половината от препоръчителната сила. Растенията Cyrotomium предпочитат влажна среда с много циркулация на въздуха. Те са податливи на увреждане на листата от пряка слънчева светлина и трябва да се държат в сенчесто или тъмно помещение.

 

разсандик