Цисус (Стайна лоза)

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Важно на знаем,

 

Търсите информация или от къде да закупите Цисус (Стайна лоза)?

 

Какво е cissus?

Цисусът е тропическо растение, което от векове се използва в азиатската и южноамериканската народна медицина. Стъблата на това растение са покрити с остри шипове и се използват като традиционни средства срещу артрит, затлъстяване, метаболитни нарушения и диабет. Традиционно стъблата се изсушават и смилат на прах за приготвяне на хранителни добавки. За да запазят устойчивостта на събирането на реколтата от растението, изследователите вече са създали патентован растителен екстракт, който може да се използва за производството на хранителни добавки. Продуктите от Cissus с този растителен екстракт се предлагат под формата на капсули, таблетки и напитки. Тъй като cissus е естествен продукт, между отделните продукти от cissus има големи разлики. Отделните продукти могат да варират значително по отношение на количеството екстракт от cissus, което съдържат, както и по отношение на количеството кофеин и други съставки, които съдържат. Винаги проверявайте етикета, ако искате да знаете какво точно консумирате.

 

 

Как действа cissus?

Cissus често се използва за лечение на болки в ставите, причинени от артрит. Това може да бъде причинено от възпаление и дегенерация на хрущяла. Cissus съдържа някои хранителни вещества, които могат да помогнат за намаляване на това възпаление, като аминокиселината пролин и антиоксиданта куркумин. Редовната употреба на cissus може също така да укрепи хрущяла в ставите ви поради високото количество на протеина колаген в cissus. Cissus може също така да ви помогне да свалите мазнини, като увеличи количеството на изгаряните мазнини в тялото ви, както и да забави усвояването на захарта от храните. Cissus може също така да намали количеството инсулин в кръвта, което може да помогне за намаляване на риска от диабет.

 

Доказателства за ползите от загубата на тегло

Съществуват някои научни доказателства, че cissus може да помогне за намаляване на теглото. Изследвания върху животни показват, че cissus може да намали натрупването на мазнини в организма, което води до загуба на тегло. Няколко проучвания при хора показват, че cissus също може да помогне на хората да отслабнат. Две проучвания установяват, че cissus намалява нивата на инсулин в кръвта, което може да помогне за намаляване на нивата на кръвната захар и за регулиране на метаболизма. Инсулинът е регулатор на мазнините, така че намаляването на инсулина може да ви помогне да изгорите повече мазнини. Голямо проучване установява, че добавките с цисус намаляват телесните мазнини и понижават кръвната захар, макар и не значително повече от плацебо. Съществуват и някои доказателства, че cissus може да намали нивата на холестерола, което може да бъде полезно за хората, изложени на риск от развитие на сърдечносъдови заболявания.

 

разсандик