Чемшир

от mila 26.04.2023 0 коментар(а) Съвети,

 

Търсите информация или от къде да закупите Чемшир?

 

Голямото предимство на отглеждането на арбовита на закрито е нейната устойчивост към много често срещани болести по стайните растения. Този растителен вид е устойчив на фузарийно увяхване, антракноза, вертицилийно увяхване и много други болести, които поразяват други стайни растения. Можете да отглеждате арбовита със спокойствие, знаейки, че тя няма да бъде засегната от най-често срещаните болести по растенията. Въпреки че арбовитае е устойчива на някои болести, това не означава, че е имунизирана срещу всички болести. Ако забележите признаци на заболяване по вашата арбовита, най-добре е да отстраните и унищожите заразените части на растението възможно най-скоро. Избягвайте да премествате заразените растения в други части на дома си, за да предотвратите разпространението на болестта.

 

Не изисква често поливане

Както вече беше споменато, арбовитата е устойчива на много често срещани болести по растенията. Този растителен вид също така е силно устойчив на засушаване. Той не изисква често поливане и може да издържи няколко седмици или дори месеци без поливане през зимните месеци. Ако сте заети и не можете да поливате редовно арбовитата, тя е добър избор за стайно растение. Наторявайте това растение на всеки няколко месеца, за да осигурите добро здраве. Когато поливате арбовитае, избягвайте преовлажняването, като оставяте почвата да изсъхне между поливките. Избягвайте преовлажняване, като оставяте почвата да изсъхне между поливанията. Избягвайте преовлажняването и риска от загниване на корените, като оставяте почвата да изсъхне между поливките.

 

 

Той има уникална и красива форма

Италианската арбовита е малко вечнозелено дърво, което расте бавно и размерът му може да се контролира чрез подрязване. Въпреки че повечето арборвита са високи около 3 фута, ширината им може да варира от по-малко от 1 фут до максимум 4 фута. Можете да подрязвате своята арбовита, за да контролирате формата и размера ѝ. Подрязвайте арбовитата всяка година, за да я поддържате здрава и да я оформяте по ваше желание. Макар че арбовитата е бавно растящо растение, тя може да бъде подрязвана и оформяна така, че да отговаря на наличното ви пространство. Някои хора използват арбовита като жив плет, а други я отглеждат в декоративен контейнер. Можете дори да използвате арбовита като параван за неприкосновеност на личния живот.

 

Може да се отглежда на закрито или на открито

Повечето стайни растения се отглеждат в саксии и са ограничени до вътрешните пространства. Арбовитата обаче е отличен избор за отглеждане на закрито и открито. Този растителен вид може да преживее зимата на открито в много райони на САЩ. Когато отглеждате арбовита на открито, най-добре е да я отглеждате в контейнер, за да подпомогнете добрия дренаж. Можете да я отглеждате и в земята. Ако отглеждате арбовита на закрито, избягвайте да я поставяте на място с пряка слънчева светлина. Ако отглеждате арбовита на открито, осигурете ѝ отличен дренаж, добра слънчева светлина и достатъчно място за растеж. Арбовитата е устойчива на много често срещани заболявания, така че може да се отглежда на места, където други растения не могат да оцелеят.

 

разсандик