G-B2V38HXKW3

Агератум

от admin 23.07.2018 0 коментар(а)

Агератум
 

ageratumСините цветя за градината понякога са трудни за отглеждане. Изборите са ограничени и повечето от тях изискват повече светлина. С растенията Агератум, с пухкави сини цветове, добавете желания син цвят в градината си, дори ако е частично засенчена. Грижата за агератумите е лесна, особено за неопитния градинар. Цветът на агератума, който най-често се среща в градината, е хибрид, който расте в дребна и компактна форма. Когато научите как да засаждате агератум и да го отглеждате успешно, винаги ще имате опция за синьо цвете в саксия до леглото или в градината.

Какво представлява Агератумът?

Онези, които не се занимават с градинарство и с цветя, може би се чудят: "Какво е Агератумът и как се култивира?" Ageratum houstonianum, родом от Мексико, е сред най-често срещаните сортове агератум. Агератумите предлагат меки, кръгли, пухкави цветя в различни нюанси на синьо, розово или бяло, като синьото е най-често срещано. Растенията Агератум се захващат от семена или от малък разсад. Съществуват повече от шестдесет сорта от синия агератум. Той често достига само петнадесет до двадесет сантиметра, когато е напълно зрял. Дивият агератум е по-висок образец, който се разсажда сам, но повечето налични семена са от хибридни видове.

Популярни разновидности на цветята Агератум предлагат разнообразие от сини цветове и включват следните сортове: "Хавай" - Този тип цъфти с кралско синьо. Той цъфти рано и е един от най-дълготрайните видове. "Син Визон" - Този сорт има цветя в прахово син цвят и достига височина тридесет сантиметра. "Син Дунав" – То й е разнообразен и достига само петнадесет до двадесет сантиметра и се отличава с това, че цъфти в средно шарена сянка. Розови и бели цъфтящи сортове също са на разположение, но са склонни да изсъхват рано и понякога да добиват увехнал, кафяв вид.

Как да отглеждаме Агератум

Растенията Агератум могат да бъдат захванати от семена, когато почвата е затоплена навън. Покрийте ги леко, тъй като семената на растенията агератум се нуждаят от слънчева светлина, за да покълнат. За ранно начало на цъфтежа на цветчето Агератум, посадете семената на закрито осем до десет седмици преди засаждането в пролетната градина.

Грижа за агератумите

Агератумът е едногодишно и понякога многогодишно растение. Той цъфти от пролетта до есента, ако получи подходяща грижа. Грижата за агератумите включва редовно поливане до покълването и развитието на растението. Използвайте топла вода, за да напоявате растението за създаване на богатство от сини цветове. Също трябва да късате мъртвите цветове, колкото е необходимо, за да насърчите растежа на повече живи цветове. Отглеждането и грижата за агератумите е проста. Придържайте се към популярните сини цъфтежи на агератум, ако е необходимо късайте мъртвите глави, и се насладете на обикновеното синьо цвете във вашата градина.