5 прекрасни растения за интериора

от A 11.06.2019 0 коментар(а)

Цветята и растенията в домашна среда осигуряват позитивен стремеж към благосъстояние, пречистват въздуха и подобряват естетически всеки интериор в дома. За да ги отглеждате в интериора обаче, те трябва да са издръжливи на среда с по-малко естествена светлина и като цяло да са способни да се справят с всички предизвикателства в помещенията. На вашето внимание 5 прекрасни растения, които отговарят на изискванията и носят така желаното естетическо удоволствие.

 

 

Китайско вечнозелено (Аглаонема)

 

Това странно име съответства на растение, което може да се отглежда в саксия при непряка слънчева светлина. То се справя чудесно в по-малки помещения както при ниска, така и при висока влажност на въздуха. Като присъствие е красиво, с характерни бледо почти прозрачно зелени листа и черни пигменти по тях.

 

 

Бонсай

 

 Буквално от японски език, значи „градинарство в саксия”. В същността си, то прилича много повече на дърво в миниатюрен вариант. Това обаче го превръща в още по-ефективно и красиво растение за домашния интериор. Не изисква много сериозни грижи по поддръжката. Предпочита по-топъл интериор и е желателно е да близо до прозорец откъдето нахлува достатъчно естествена светлина през деня.

 

 

Декоративен кактус

 

 Кактусът в интериора може да бъде най-различен като визуална форма, но винаги е описван със суперлативи. Просто изберете този, който най ви се харесва и го настанете на подходящо място в дома си. Изисква да се полива веднъж седмично, при индиректна слънчева светлина. През хладните и влажни сезони можете да го поливате дори по-рядко.

 

 

Бамбук на щастието

 

 Растението с това странно име не е родственик на бамбука, но доста прилича на него. Името му произлиза от символиката, че носи щастие в дома. То е подходящо ако искате да внесете зеленина в по-тъмните кътчета на вашия дом. Отглежда се на слаба, индиректна слънчева светлина. То трябва да израсте във вода, която се сменя веднъж на две до четири седмици.

 

 

Алое вера

 

 Често се случва да препоръчваме това прекрасно растение за интериора в дома. Освен че има неотразим външен вид, сякаш от друга планета, то е много полезно и от медицинска гледна точка. Отглеждайте го до прозореца и го поливайте, винаги когато горните 5 см от почвата в саксията се изсушат. Така можете да сте спокойни, че дори да ви няма известено време вкъщи, то ще преживее спокойно.