Есенни цветя на балкона

от A 15.10.2019 0 коментар(а)

Есента е сезон на контрастните цветове, на капещите листа, тъгата, дъждовете и понякога циганското лято. Какво по-хубаво от това да оцветите тази палитра от природата и заобикалящата среда с есенни цветя на балкона. Те ще придадат една различна визия на фасадата, с много по-детайлно цветово усещане отколкото е имало през пролетта и лятото. Ето няколко сполучливи решени.

 

Есенната хризантема е прекрасно жълто цвете, което може да отглеждате на терасата през есента. Тя става пищна като присъствие и много мощна като цвят. Има различни по форма, отглеждат се лесно и могат да са част от палитрата на терасата.

 

В ранната есен още можете да отглеждате хелениум. Зелените листа и жълто-червената окраска създават отлично настроение на терасата. Когато откъснете цветето, то може да издържи и повече време във вазата в интериора.

 

Африканската виолетка, известна още като стайна теменужка е характерно есенно цвете, то може да се отглежда на балкона през есента, като там ще създаде този прекрасен диалог с цветовете на другите избрани цветя.

 

Много често на балконите може да се видят градински теменуги. Буквално можете да създадете много от цветовете на дъгата и техните нюанси. Някои от този вид растения могат да разцъфнат пак и през пролетта.

 

Зеленият цвят толкова характерен за лятната тераса може да бъде продължен и чрез саксийни растения. Тлъстигата (седум) може да бъде отглеждана в саксия и има много предимства поне що се отнася откъм грижите за растението. Важното е то да е култивирано и насочено са отглеждане в саксия на балкона.

 

Билките също са добро решение за отглеждане в саксия на терасата, особено ако и ползвате и за домашната кухня. Можете да засадите в саксия салвия (градински чай), който ще изглежда страхотно и през зимата, стига да полагате грижи за него. Друго предложение в тази насока е да отглеждате като есенно цвете на балкона – мащерка в саксия. Тя е едновременно красива, ароматна и полезна.