Какво да засадите през месец май

от A 16.05.2019 0 коментар(а)

Всички опитни и хоби градинари с нетърпение чакат месец май да настъпи, за да се възползват от благодатния климат. Това е месец, в който могат да се засадят прекрасни цветя и растения. На вашето внимание, само няколко от тях, на базата на вида засаждане.

 

Вътре в домашната среда по терасите или „зимните” градини можете да засадите хелиптерум. Той е известен с това, че е прекрасно сухоцветно растение. Разнообразието на цветовете се изразява в розови, бели и червенеещи съцветия, около жълт или черен централен диск.  За любителите на хранителните и билкови качества на салвията, сега е време да се засади.

 

Отвън в градината много опитни градинари през месец май засаждат слънчогледи. Друго прекрасно решение за това време на годината са латинките, които можете да засадите в саксии навън в градината, или в близост до бордюри или в по-големи контейнери. Всъщност сега е времето да засадите цветя и растения, които привличат ползотворните гадинки в градината. Привличате ги с растения като мак, синя метличина, скабиоза.

 

Освен прекрасните цветя в градината, месец май е благодатен за засаждането на билки и зеленчуци. Експертите препоръчват засаждането на царевица тъй като рискът от замръзване е преминал. Също така ако още не сте посадили босилека, през месец май е последния влак. Различните видове тиква същ  са чест избор на градинарите през месец май.

 

Изборът е много богат и предполага известни познания, особено ако искате да направите запомнящи се комбинации. За опитните градинари и цветари, няма какво толкова да им предложим, те много добре познават характеристиките на сезона и цветята, които са подходящи да се садят през месец май. Затова тези малко на брой идеи в този текст са насочени към хоби цветари и градинари.

 

Всъщност и хоби цветарите, и опитните професионалисти когато започват да садят растения през месец май, могат да предложат нещо ново в градината. Отглеждане на растения, които носят много живот в малката градина; живот, който ще доведе таралежи, птици, пеперуди и други прекрасни животни, които да направят щастлив всеки собственик на градина.