Африканска маргаритка

от admin 23.07.2021 0 коментар(а)

Африканска маргаритка

Маргаритката се превръща в едно много популярно цвете за цветни аранжировки през последните няколко години. Много хора може да се чудят какво е маргаритката? Това цвете е по-известно като африканска маргаритка. Възможно е отглеждането му у дома. Научете как да се грижите за африкански маргарити във вашата градина, вместо да плащате скъпи разходи за цветарство.

 


ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >>>


 

 

Как да се грижим за африканските маргаритки?

Те идват от Африка, откъдето идва и името им – африкански маргаритки. Отглеждането на африкански маргаритки изисква условия, подобни на тези в Африка. Тези цветя харесват топло време и целодневно слънце. Те се нуждаят от добре дренирана почва и всъщност толерират сухи почви.

Маргаритката е едногодишна култура и като повечето едногодишни растения, е толерантна към допълнителен тор. Предимство на  африканските маргаритки е, че те са едни от малкото едногодишни растения, които цъфтят добре, дори ако са засадени в бедна почва.

При отглеждане на маргаритките, можете да очаквате, че те ще започнат да цъфтят около средата на лятото. Ако сте ги отгледали от семето сами, те може да не започнат да цъфтят до края на лятото. Можете да очаквате, че те ще пораснат на височина от шейсет сантиметра до метър и петдесет.

Отглеждане на африкански маргаритки от семена

Ако се сдобиете с такива, можете да ги отгледате от семената. Тъй като това са африкански растения, много хора се чудят "Какво е времето за засаждане на семена от африкански маргаритки?". Те трябва да бъдат засадени на закрито по същото време като вашите едногодишни растения, което е от шест до осем седмици преди последната слана във вашия район.

Африканските маргаритки се нуждаят от светлина, за да покълнат, така че просто трябва да поръсите семената на повърхността на почвата, за да ги засадите. Не ги покривайте. След като ги засадите в почвата, поставете ги на хладно, добре осветено място. Не използвайте топлина, за да ги накарате да покълнат. Добре е да си набавите разсади на маргаритките за около две седмици. След като разсадът е висок пет-шест сантиметра, можете да ги преместите в отделни саксии, за да растат, докато не изтече последната слана. След като отминат и последните повратни студове, можете да засадите разсада в градината си. Засадете ги на разстояние от тридесет до четиридесет и пет сантиметра за най-добър растеж.