Декоративно кафе

от admin 02.12.2022 0 коментар(а)

декоративно кафеТърсите декоративно кафе ?

Кафеените зърна са семената в плода на кафееното растение. Те често се събират, когато са узрели, след което се изсушават и изпичат, за да се получи кафе. Изпечените кафеени зърна са кафето, което се пие в кафенетата. Когато кафето се пече, зърната отделят въглероден диоксид. Именно това предизвиква вкусния аромат, който усещате, когато влезете в кафене. Процесът на изпичане променя и вкуса на кафеените зърна. Леко изпечените зърна имат по-мек вкус и са по-кисели, докато тъмно изпечените зърна са по-горчиви и имат по-наситен аромат.


 

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >>>

 


 

Проблемът с покупката и продажбата на кафе

Историята на кафето е история за еволюцията на търговията и за възхода на глобалния капитализъм. За да разберем защо кафето е толкова скъпо, трябва да разгледаме начина, по който се отглежда и търгува с него. Кафето е рядка и все по-сезонна култура. Кафееното растение достига пълна зрялост за период от три до пет години, а една реколта трае само два до три месеца. Поради тези причини е трудно кафето да се отглежда в големи мащаби. В резултат на това предлагането на кафе е много ограничено, което означава, че когато дойде време за покупка, цената значително се повишава.

 

Цветето Coffea Arabica

Зърната на кафето произхождат от плода на кафееното растение, а кафееното растение произвежда плод само веднъж в живота си. Цветовете са жълти и имат червено петно в основата на всяко венчелистче. Това червено петно се нарича стигма и именно то опрашва и образува кафееното зърно. Кафееното растение е самоопрашващо се, което означава, че то се опрашва от собствените си цветове. Пчелите обаче са привлечени от червения цвят на стигмата и също могат да опрашват цветовете на кафето. Кафееното зърно представлява кафеената череша след изсушаването ѝ. След като бъде събрана, кафеената черешка се разцепва и се изваждат семената вътре. От една кафена черешка могат да се получат между две и 10 (или повече) кафени зърна. По-голямата част от кафеените зърна, предлагани на пазара, произхождат от Coffea Arabica, вид кафеено дърво, което произхожда от Африка.